PREGLED TJEDNA EP. 16. (15.8.2022.-21.8.2022)

1. R.I.P Mislav Bago

Ovaj tjedan nas je napustio novinar Mislav Bago. Ne želim puno o tome, nego ću samo reći da je bio sjajan novinar i da mi je žao što mu je život završio tako rano.

2. Dječja edukativna karta Europske komisije uzrujala većinu Balkana

Kad sam vidio ovaj naslov, prvo sam mislio da se Balkan uzrujao jer im netko pokušava educirati djecu. Zamišljao sam ljude koji urlaju:

“Dalje od naše djece s edukacijom!”

Onda sam napravio nešto šokantno, a to je da sam kliknuo na članak i pročitao o čemu se radi prije nego sam donio svoj sud. Zaista sam čovjek ispred svog vremena. Ispada da je Europska komisija napravila dječju edukativnu kartu Europe gdje je na području svake države stavila sličice koje simboliziraju tu državu. Poznate građevine, jela, izumi, itd.

Dobar dio Balkana (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija te Sjeverna Makedonija) su obilježili samo s jednim mostom i medvjedom. Kužim da oni nisu dio EU te su zbog toga manje vrijedni. To apsolutno ima smisla. (Upalila se lampica za sarkazam!) Ali jebote, medvjed kao simbol većine Balkana? Jedino što djeca iz toga mogu naučiti je da u Europskoj komisiji sjede tupi birokrati odvojeni od stvarnosti.

Hrvatska je prošla nešto bolje, ali naša zastava je iz nekog razloga stavljena preko pola BiH, a sa simbolima se isto nisu baš isprsili. Gdje je Pelješki most?! Gdje su Bandićeve fontane? HDZ-ova iskaznica kao najveće kulturno dobro ikad proizvedeno u Hrvatskoj?! Sve one silne cringe Tuđmanove biste? Gdje je moja omiljena buregdžinica s Kvatrića?!

3. Djevojčica ugrizla zmiju

Ima ona stara da nije vijest kad pas ugrize čovjeka nego kad čovjek ugrize psa. Najbliže što smo za sad došli tome je bilo neki dan kad je u Turskoj dvogodišnjakinja ugrizla zmiju. Prije nego svi stanete na stranu zmije jer mrzite djecu, znajte da je mala to učinila u samoobrani jer je zmija prva nju ugrizla.

Ne zna se zbog čega je došlo do ovog incidenta. Moguće je da se radi o urođenoj netrpeljivosti između gmazova i sisavaca, ali moja teorija je da je do incidenta došlo zato što je zmija htjela toj klinki dati jabuku. Klinka je to odbila riječima:

“Kaj ti misliš da ja nisam čitala Stari zavjet? Sjedim ovdje u vrtu i uživam bez brige i pameti, nemam obaveza, HRT-ov inkasator mi ne kuca na vrata, nitko me ne tjera da na tjelesnom preskačem kozlić i ti mi sad nudiš jabuku koja će mi kao otvoriti oči?! Mrš!”

Zmija se naljutila i ugrizla klinku za usnu.

“Evo ti sad!”, likovala je zmija.
“Trebala si dobro razmisliti prije nego si odbila moju jabuku!”

Mala je iskesila zube i odgovorila:
“Ne, ti si trebala dobro razmisliti.”

Zadnje što je zmija vidjela su slinava usta koja idu prema njoj i to je bio njen kraj.

Sad si mislim da bih trebao pisati slikovnice za djecu. Serijal u kojem klinka u svakoj slikovnici izgrize neku drugu životinju na smrt. Da se klinci od malena nauče da je život borba.

4. Finska premijerka se sramotno zabavljala s prijateljima

Kradi, budi nesposoban, laži mi u facu, štiti kriminalce u svojim redovima, ali molim te, primjereno se ponašaj dok to radiš i ja ću i dalje glasati za tebe, jer jedino što je meni bitno kod političara je da se primjereno oblače, primjereno pričaju i primjereno sjede u Lisinskom dok slušaju primjerenu glazbu. Nema tu mjesta za poštene partijanere koji se samo žele zraketirati u krugu svojih najbližih.

I prije sam nekako intuitivno znao da nikad neću postati premijer Hrvatske, ali sad kad vidim koliko maltretiraju finsku premijerku zbog najobičnijeg i sasvim legalnog partijanja, definitivno sam siguran u to. Mogu samo zamisliti kakve bi sve snimke mene kao premijera svakodnevno dolazile u medije.

  1. Video kako na koncertu “Brkova” urlam stihove:
    “Što sam bolji prema svima,
    to sam manje draži njima.
    Pravo mjesto da ih šaljem
    sad je pizda materina!”

    Cijelo vrijeme sam gol do pasa, polijevam se točenom pivom i bacam je na ljude oko sebe.
  2. Video gdje nakon 9 Mojita urlam da mi je već pun kurac papirnatih slamki i da za 10. Mojito hoću plastičnu slamku. Nigdje nema plastične slamke pa se iz protesta prebacim na pivu i rakiju, zbog čega se, prirodno, skinem gol do pasa. Iduća tri sata pričam o tome kako sam bio na Kubi i kako se tako nešto na Kubi nikad ne bi dogodilo.
  3. Video u kojem me moje osiguranje mora odvlačiti iz reda za burek kako ne bih ušao u fizički obračun s ljudima koji su uzeli cijelu tepsiju, iako su znali da ja stojim iza njih i da ću zbog toga morati čekati 20 minuta za novi burek! Iz nekog razloga sam i tu gol do pasa.

Možete o našim političarima reći što želite, ali kad se radi o partijanju, oni itekako znaju kad treba povući crtu.

5. Jake snage MUP-a intervenirale zbog Seksa na Školjiću

Dvoje ljudi se seksalo na otočiću Školjiću?! Kakav monstruozan napad na naše vrijednosti! Nije ni čudo da im je neki dobronamjerni građanin zvao policiju. U ovoj državi samo birokratski aparat ima pravo jebati nekog usred bijela dana!

Pohvala policajcima koji su veslali(!) do Školjića kako bi istražili ovaj potencijalno međunarodni incident ukoliko se radilo o strancima. Da sam ja zaprimio taj poziv i da znam da moram usred najgore vrućine veslati samo zato što se netko negdje seksa, ovako bi išao razgovor:

– Policija, netko se jebe na Školjiću! Brzo intervenirajte!
– Zašto se ne bi poveli za njihovim primjerom?
– Kako to mislite?
– Jebite se!

Poklopio bih slušalicu zajedno sa svojom karijerom, ali bilo bi ful smiješno tako da bi se totalno isplatilo.

Međutim, moram malo i kritizirati policiju. Kad su već došli na Školjić, zašto nisu ogradili mjesto zločina i proveli opsežnu kriminalističku istragu kako bi saznali tko se seksao i koja je bila njihova agenda? Jesu li se seksali samo iz gušta ili se radilo o crnogorskim agentima poslanim da destabiliziraju naš turizam i time ojačaju svoj?

Neki zadarski Horatio Caine bi pronašao list s “uzorkom” i rekao:

“Pronašli smo ispaljeni metak. Sve što sad trebamo je…”

Skine sunčane naočale.

“Pronaći pištolj.”

Jebote, sav sam se naježio koliko je ovo dobro.

6. Idem u Njemačku, tambura me prati, sve to plaćaju Hrvati

HDZ-ov gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić je išao u njemački grad Kenzingen promovirati Vinkovce na isti način na koji je načelnik Murtera išao kod austrijskih prostitutki promovirati Murter. Naravno da je jedini način za to bio da njih 10 ide s privatnim autobusom i da u autobusu s njima bude i peteročlani tamburaški sastav.

Ovakvo ponašanje možda nije toliko skandalozno kao odlazak načelnika Murtera na kurve ili incident one grozne finske premijerke koja je u svoje privatno vrijeme o svom trošku partijala sa svojim prijateljima, pritom poštujući sve zakone svoje zemlje, ali tu je negdje.

Bosančić je to pokušao opravdati činjenicom da ga je gradonačelnik Kenzingena molio da mu ovaj dofura tamburaše pa je eto ovaj bio prisiljen uzeti tamburaški bend i platiti im 10 tisuća kuna. Dobro da ga nije molio da mu dofura vrećicu u kojoj se nalazi točno ono što mi mislimo da se nalazi.

Ali postoji i druga strana ove priče. Kao i u svakom HDZ-ovom skandalu, ovo je zapravo samo orjunaški napad na poštene hrvatske domoljube. Svi se bave tamburašima, a nitko ne priča o tome da je njih 15 umjesto s 15 automobila išlo samo jednim jedinim vozilom, čime su napravili najmanju moguću štetu našem planetu. Imamo samo jedan, znate.

Hejteri će reći da bi za okoliš bilo bolje da su išli redovnim prijevozom umjesto da su platili 30 tisuća kuna za privatni autobus. Još gori hejteri će reći da bi za okoliš bilo još bolje da uopće nisu išli u Kenzingen jer to putovanje ionako nije donijelo apsolutno nikakvu korist ni Vinkovcima ni Hrvatskoj, nego je jedina poanta bila žderanje i oblokavanje uz zvukove tamburice, a sve to na račun hrvatskih građana.

7. Japan promovira alkoholiziranje

Japan je jedina država na svijetu koja stvarno brine za mlade. Njihova porezna uprava je pokrenula inicijativu “Sake Viva!” kako bi se mladi Japanci počeli malo više raketirati jer sadašnja istraživanja pokazuju da piju puno manje od svojih roditelja, a to, dakako, nije dobro.

Možda ste pomislili da je porezna uprava zabrinuta zato što se zbog mlitavog oblokavanja u državnu kasu slijeva puno manje poreza od prodaje alkoholnih pića, ali nemojte biti tako cinični. Njima je samo stalo do toga da mladi ne hodaju po svijetu trijezni jer znaju kolika je to patnja. Nitko ne zaslužuje ići trijezan kroz život.

Dok sve države svijeta govore mladima:

“Nemojte piti jer to nije zdravo i vodi u ovisnost.”,

Japan je poput onog prijatelja koji u birtiji stoji iznad tvog polumrtvog tijela i urla:

“Nemoj bit pička! Možeš još jednu!”

“Japanci u dobi između 20 i 39 godina tako mogu prijaviti svoje poslovne ideje kako bi povećali potražnju među svojim vršnjacima, bilo za sakeom, viskijem, pivom ili vinom, prenosi BBC.”

Taman sam u godinama između 20 i 39 i baš se pitam je l’ primaju ideje iz inozemstva. Moja ideja je da prepuste vlast našima i do kraja prvog mandata bi svi Japanci bili teški alkoholičari jer samo tako bi se mogli nositi sa surovom realnošću koja ih je snašla.

8. Za kraj divna priča iz Srbije

Boško iz Veternika u Srbiji se našao u ogromnim problemima jer mu je pobjegao pas kojeg su mu njegove kćeri povjerile na čuvanje. Rekle su mu da im se ne obraća dok ga ne nađe. Užas kakvih sve Srpkinja ima!

Čovjek je bio toliko potresen da je nakon što je već tjedan dana danonoćno tragao za psom, ponudio i svoj BMW onome tko pronađe psa. A BMW ima puno više konja nego pas, tako da mora da je stvarno bio očajan.

Napokon mu se javila djevojka koja je slučajno nabasala na psa i odnijela ga kod veterinara koji mu je zaliječio neke manje rane. Kad je shvatila čiji je pas, javila se Bošku koji je sav presretan došao po njega.

Iako joj je nudio ključeve svog BMW-a koji ima bitno više konja od psa, djevojka nije htjela ni čuti za to i time pokazala veliko srce. Predivno kakvih sve Srpkinja ima!

Boško joj je zbog toga odlučio kupiti istog takvog psa jer se djevojka vezala za njegovog. Treba nam više takvih priča.

Komentiraj