Kako sam naučio što je Grindr

True story (istinita priča) iz 11. mjeseca 2017. kad je svijet bio bolje mjesto i kad si cijelu noć mogao piti bez problema a ne ovo sad kad cjelonoćnu količinu alkohola moraš uliti u sebe do ponoći jer je onda fajrunt. Pa nije mi više 16! Užas što nam rade.

Uglavnom , jednu nedjelju u 11. mjesecu 2017. izlazim iz tramvaja oko pola 7 ujutro. Nigdje žive duše osim pijanih ljudi koji se vraćaju doma s izlaska i mučenika koji idu na posao.

Iako, pravi mučenici su zapravo oni koji su i pijani i idu na posao. Svatko može trijezan ići na posao rano ujutro. Ali pijan? Za to je potrebno imati nešto posebno u sebi. Nešto što posjeduju samo najveći idioti koji su se napili noć prije iako su znali da se iduće jutro moraju dići rano za posao.

Srećom, ovaj put sam u nedjeljnu smjenu išao trijezan. Izašao sam iz tramvaja i krenuo na 11-minutno pješačenje do posla (u to vrijeme sam radio na Rebru). Više od pola tog puta je bilo uzbrdo pa sam odmah pri izlasku iz tramvaja pojeo dvije XXL energetske pločice kako bi mi energija cijelim putem bila na optimalnoj razini.

Sa mnom je iz tramvaja izašao i neki klinac od kojih 20-ak godina i hodao metar-dva iza mene. Pratio je moj tempo iako nisam primijetio da je pojeo nešto za energiju. Očito je bio prirodno nadaren jer me je nakon 5 minuta sustigao bez vidljivog napora i započeo razgovor.

Bio sam vidljivo iziritiran činjenicom da mi se stranac obraća u pola 7 ujutro, prije nego sam popio 1. kavu. Nažalost, on je bio vidljivo pijan pa je moja vidljiva iritacija njemu bila nevidljiva.

I krene jedan od najčudnijih razgovora koje sam ikada vodio.

– Bok.
– Bok.
– Kam ideš?
– Na posao.
– Ma daj? Di radiš?
– Na Rebru.
– Ma daj? Kul. E, imaš možda cigaretu?
– Nemam. Ne pušim.
– Haha, vi doktori ste svi isti. Cigarete su štetne, bla bla bla…
– Nisam doktor.
– Aha, onda medicinski tehničar ili tak nekaj?
– Nisam ni to.
– Ali rekao si da radiš na Rebru.
(Isusa ti…) Stari, na Rebru je zaposleno stotine ne-medicinskog osoblja. Ja radim kao vatrogasac.
– Daj me nemoj! Vatrogasac! Nisam ni znao da postoje vatrogasci u bolnicama!
– Svijet je pun čarolije, zar ne?
– Zakon, čovječe.
– Totalno, čovječe. A kam ti ideš?
– Ma cijelu noć sam cugao u Hot Potu ali svi frajeri su bili za kurac, ali ne na onaj dobar način, i onda sam se zadnjih sat vremena dopisivao s nekim frajerom preko Grindera* i sad idem kod njega na ševu.
– Ne znam otkud uopće krenuti s pitanjima.
– Šokiran?
– Ne. Više radoznao. Što je Hot Pot? Neki gej klub?
– Da, to ti je klub u Petrinjskoj.
– A koji bog je Grindr?
– Ne znaš kaj je Grindr?! To ti je kao Tinder ali samo za gejeve.
– I kaj, nakon sat vremena dopisivanja te netko zove doma na seks?
– E, ne bi vjerovao kako je lako naći frajera za ševu. Aplikacija ti pokaže tko je u blizini raspoložen za ševu, malo se dopisujete i to je to.
– Kakvo vrijeme za biti živ.
– Instaliraj si pa buš vidio.
– Hvala, k’o da jesam.
– Hahahaha, ok. Niš, ja ovdje skrećem.
– Ja idem na drugu stranu. Bok. I sretno.
– Hehe, hvala. Bok.

Imao sam još par stotina koraka do ulaza u zgradu i nisam mogao prestati razmišljati o ovom razgovoru.

Taj klinac je u pol 7 ujutro išao na ševu kod frajera kojeg nikad u životu nije vidio, o kojem ne zna apsolutno ništa i za kojeg nije ni znao da postoji do prije sat vremena.

Rekao sam mu da nisam šokiran, ali zapravo sam itekako bio šokiran. Smatram se liberalnim i pokušavam ne osuđivati druge, ali ovo je stvarno previše. Preko nekih stvari ne mogu prijeći.

Mislim, kakav to pacijent ima želju za seksom u pola 7 ujutro nakon što je pio cijelu noć?!

Kad sam ja pio cijele noći bio sam sretan kad sam našao svoju kuću a sad bi kao trebao tražiti tuđu kuću u skroz drugom kvartu?!

A ovaj mali vidi na karti da ima 6 tramvajskih stanica i kilometar pješke i svejedno ide nakon što je cijelu noć pio?! I još vidi da ga čeka solidan uspon i ni onda ne odustane?! Kakav bolesnik!

*Aplikacija se zove “Grindr” pa bi vjerojatno trebao biti “Grindra” u akuzativu, ali to mi tak mutavo izgleda da sam jednostavno morao napisati “Grindera” jer inače ne bih mogao spavati.

Koji kurac nisu jednostavno stavili ime “Grinder”? Kaj misle da su dobili s tim? Toliko sam se sad uzrujao da ozbiljno razmišljam da ga deinstaliram i prijeđem na neku od konkurentskih aplikacija.

3 Comments

Komentiraj